Pers – Home

Pers

Er wordt in de pers regelmatig over ons geschreven. Hieronder vindt u de nodige knipsels met betrekking tot onze concerten.

 

Omdat Han Bennink in 2022 zijn tachtigste verjaardag viert, hebben wij natuurlijk een feestelijk concert georganiseerd. Dagblad Zaanstreek  vond dat meer dan voldoende aanleiding voor een leuk interview:
NHD-2-10-2020-interview-Han-Bennink

 

Voorafgaand aan het (uitverkochte!) concert van het ICP Orchestra op 4 oktober 2020 interviewde journalist Koos Reitsma drummer Han Bennink voor Dagblad Zaanstreek:
Han-Bennink-NHD-28-4-2022-e1705663939824

 

Na een voorbeschouwing over de cd-presentatie van earswideopen (zie hieronder) besloot Dagblad Zaanstreek ook nog een recensent naar het concert zelf te sturen. Hier is het verslag dat op 25 maart 2019 in de krant verscheen:

 

Concertrecensie ewo-tv nhd

De cd-presentatie van earswideopen was voor Dagblad Zaanstreek op 21 maart 2019 aanleiding om Jurriaan Berger aan de tand te voelen over de ideeën achter hun nieuwe album, ewo-TV:

ewo-tv in nhd

 

Peter Roggeveen van Dagblad Zaanstreek was aanwezig bij het Nieuwjaarsconcert van The Preacher Men op 6 januari 2019. Hier is zijn verslag in de krant van 7 januari 2019  (vanwege het formaat in twee delen gescand):

Preacher Men NHD 1

Preacher Men NHD 2

 

 

Op de dag van de uitreiking van de Buma Boy Edgar Prijs aan Wilbert de Joode (7 december 2016) verscheen in Dagblad Zaanstreek een interview met de bassist.

boy-edgarprijs-2016-wilbert-de-joode-interview-nh-dagblad-7-dec-2016-2

Peter Roggeveen recenseerde voor Dagblad Zaanstreek het Come Along-concert Humph Meets the FBI (gepubliceerd op maandag 5 december 2016)

 

humph-en-fbi-nhd

 

Het Parool besteedde in september 2016 aandacht aan het jongste project van Boi Akih, Liquid Songs. Op 20 november bij ons te beluisteren.

 

het-parool-hr

Het eerste concert op onze vorige locatie, Grooswijck, was voor Dagblad Zaanstreek aanleiding om een flink artikel te plaatsen (op maandag 2 februari 2015)

Jazz in Serah Grooswijck NHD

 

Het derde concert van de serie van Skunkaholic in Come Along was voor Dagblad Zaanstreek aanleiding voor een flink stuk in de UIT-bijlage (Op donderdag 1 mei 2014):

Skunkaholic NHD 2014 Jazz in Serah

 

De VPRO Gids was even de kluts kwijt. Hieronder de vermelding van de concertopname van Four By Four. De drummer van dat kwartet heet Onno Govaert (Jasper Stadhouders speelt gitaar!)

VPRO GIds Four By Four Jazz in Serah

 

Op 16 januari stond er een interview met drummer Tijn Jans in Dagblad Zaanstreek over zijn Come Along-optreden met The Tight Jans + 2:

Tight Jans Jazz in Serah

 

Dagblad Zaanstreek meldde op 20 december 2013 over het concert van Boerenbond het volgende:

Boerenbond Jazz in Serah

 

Dagblad Zaanstreek was op 14 oktober erg enthousiast over het jubileumoptreden van Humph. Lees hier de recensie van Peter Roggeveen:

 10 jaar Humph recensie

Op 11 september 2013 besprak Tim Sprangers in De Volkskrant de nieuwe cd van The Ploctones. Mocht u nog een extra reden willen hebben om op 27 oktober in de zaal te zitten, dan zijn vier sterren ruim voldoende.

Ploctones Jazz in Serah

 

In de Jazzism van juni/juli 2013 is saxofonist Aart van Bergen van het Crescent Double Quartet aan het woord. Hij zegt het volgende over ons podium:

CDQ Jazz in Serah

 

Dagblad Zaanstreek berichtte op 23 mei 2013 over de cd-presentatie van Mark Nieuwenhuis:

 

Mark Nieuwenhuis NHD Jazz in Serah

 

 

Volkskrant-recensent was bij een concert van het Benjamin Herman Trio in Utrecht. In Serah Artisan zal het dus ook smullen worden, op 17 maart!

Benjamin Herman recensie Jazz in Serah

 

Op zondag 17 februari 2013 speelde Cosmos Pictures in Zaandam. Hieronder een recensie uit de Volkskrant over het concert van twee dagen eerder in het Amsterdamse Bimhuis:

Cosmos Pictures Jazz in Serah

Op 28 januari 2013 had Dagblad Zaanstreek aandacht voor Zapmachine:

Zapmachine Jazz in Serah

 

Op 18 januari 2013 schreef Dagblad Zaanstreek over Skunkaholic:

Skunkaholic-JazzinSerah

Rob Hendriks had eveneens lovende woorden over voor het concert van Arifa (Dagblad Zaanstreek, 17 december 2012):

Arifa-JazzinSerah

Recensent Rob Hendriks van Dagblad Zaanstreek was bij het Carte Blanche-concert van Mark Nieuwenhuis op 9 december 2012. Een dag later stond zijn recensie in de krant:

mark jazz in serah

De seizoensopening op 16 september 2012 werd besproken in Dagblad Zaanstreek:

 

Marginalen-JazzinSerah